dimecres, 25 de febrer de 2015

La nostra disfressa... Pac-Man!!!!

 El tema d'aquest any a l’escola ha estat les joguines. La nostra classe va decidir disfressar-se del joc del Pac-Man. Per fer la disfressa hem pres moltes decisions, algunes d'elles força difícils.

Primer vam dissenyar la disfressa. Era molt important dibuixar com seria un cop ens l’haguéssim de posar. En aquest moment ja vam decidir el color de la roba que ens posaríem a sota: el negre. 

Després volíem fer els fantasmes del joc amb volum ja que estàvem treballant al projecte de la classe les dues i les tres dimensions. Decidim fer-los amb roba i el feltre ens aniria molt bé si a sobre decidim que volem cosir!!! Uffff! Aquí necessitem moooooolta ajuda...  La Patrícia de primer ens diu que ella coneix una botiga on venen el feltre a metres però... quants mestres necessitem? Bona pregunta! Fem molts càlculs per poder demanar la quantitat de feltre correcte.

 

Un cop ja el tenim aquí l'hem de tallar, cosir... Va ser molt bona decisió demanar ajuda a les famílies i convidar-les a la classe els divendres a la tarda per cosir amb elles. Quina bona idea! Mares i germanes van venir encantades. Algunes van repetir i tot!!

   


 
  
Amb els fantasmes apunt d'estar confeccionats ens faltaven comprar cosetes per avançar... Decidit! Hem de fer una llista de la compra! Volem: imperdibles, ulls movibles, boles blanques i fil de pescar. Ei! La llista ha de ser complerta. No es pot fer un encàrrec sense dir quines quantitats. Calculem.


Ara necessitem construir el Pac-Man. Decidim que amb dues dimensions ja ens quedaria bé. Analitzem la forma que té. Fàcil d’identificar: és un cercle!!! Però... Com  es fa un cercle? Una altra decisició important. Entre tots investiguem com ho podem fer i ens adonem que el treball en equip dóna els seus fruits. Compartim diverses maneres de construir-lo.Per fi! Ja tenim fets els fantasmes amb ulls i imperdibles, el Pac-Man fet amb cartró i paper groc... sense boca????? Decidim construir un triangle on dos costats facin 20 cm i un 10 cm per fer-lo servir de plantilla. Com el fem?
Uauuuuuu! Quina disfressa més treballada que ens hem fet aquest any! Us agrada com ha quedat al final? Què opineu?