dilluns, 13 de febrer de 2017

SORTIDA A CAN PI DE LA SERRA

Tots els nens i nenes de la classe de 4t hem anat d'excursió a visitar la zona del Torrent de Can Pi de la Serra. Està molt a prop de l'escola per això vam anar caminant. Ens acompanyà un expert zoòleg i ambientòleg, en Falet.En arribar a l'entrada del bosc, en Falet ens va explicar els rècords animals que trobaríem en aquest espai natural de Rubí: la papallona més gran d'Europa, el cargol més ràpid i el mamífer més petit (la musaranya etrusca). També, com a curiositat, ens digué que en aquest entorn tenim l'Àliga menja serps que nomes es veu a l'estiu.


 Abans d'iniciar la caminada, el Falet ens va donar una foto`copia de les petxades dels animals que podríem trobar pel camí. Per grups ens vam dedicar a observar el terreny mentre baixàvem cap al Torrent.Vam trobar una petjada dubtosa. En Falet ens va explicar com podíem diferenciar la petxada de gos de la de guineu fent servir una branqueta.

Aquestes petxades són de porc senglar.
Excrements de conill. Una pista de l'existència d'aquest animal al bosc.
Vam baixar pel camí dels Tarumbes
 fins arribar al Torrent. En aquella part del bosc vam fer una activitat sobre la natura. Per grups havíem d'agafar mostres d'arbre, d'arbust, d'herba i de liana. Un cop tots ja vam acabar la cerca, el Falet ens va donar unes guies per poder identificar les mostres que vam agafar. Aquí vam aprendre a classificar les plantes tenint en compte la seva alçada i si té o no llenya.

Finalment vam fer una parada a una banda de l'abocador que hi ha a la zona. En Falet ens explicà la funció de filtratge que fa la muntanya amb els residus que hi aboquen. També la importància que té el bon funcionament d'un abocador per no destruir la flora i la fauna del Torrent.


Ha estat una sortida molt interessant. En Falet ens ha explicat moltísiimes coses del nostre entorn i ens ha fet més experts.