divendres, 17 de març de 2017

VISITA AL PARC DE BOMBERS DE RUBI


El dijous 2 de Març hem visitat el Parc de Bombers de Rubí. Allà heM parlat amb el Desi i el Benet que ens han explicat coses de la seva feina. Us explicarem tot el que hem après:Un parc de bombers és un edifici on els bombers on treballen, es preparen, guarden els camions i les eines i on descansen i dormen. A prop de Rubí tenim altres parcs com el de Cerdanyola, Sabadell i Terrassa. Tots tenen les mateixes instal·lacions: garatge, vestuari, gimnàs, cuina, menjador, dormitoris, sala de reunions, oficina...

L'horari laboral d'un bomber a Catalunya és de 24 hores. Treballen de 7 del matí fins les 7 del matí següent. Treballen d'aquesta manera per poder estar atents a tot moment dels possibles incendis o salvaments que hagin de fer. Tots fan el mateix horari. Es distribueixen per tons. Treballen 1 de 4 dies, per tant tenen 3 de festa. 

La feina d'un bomber és apagar incendis i fer salvaments. Les tasques que fan són diverses: apagar focs urbans, industrials i/o forestals; fer salvaments a habitatges, obertures, rescats de persones i animals, atendre els accidents de transit.

Al parc de Rubí tenen camions diferents. Un d'ells és un camió per incidents urbans, un altre per atendre incendis a boscos i camps i un altre químic. Cada camió està equipat amb eines comunes i 'altres específiques depenent del tipus de camió. Les eines que hem vist són: mànegues de diferents tamanys, serres radials per a pedra i per a metall, l'ariet, la cisalla, l'extintor d'escuma, motoserres...


Els bombers/res estan vestits d'una manera especial per a no cremar-se. Ens van ensenyar el vestit mentre li posaven a la nostra mestra. És molt pesat i rígid. Porten un casc, un walkie-talkie, botes, guants i bombona d'oxigen.
Els bombers ens van donar diversos consells per si ens trobem en una situació d'incendi: 

·        Si hi ha un incendi a casa teva NO T'AMAGUIS, DEIXA'T VEURE. 
·        El fum puja a la part de dalt, per tant per fugir a un edifici no pugis al terrat, BAIXA!
·        Si veus un incendi has d'avisar a un ADULT.
·        El telèfon d'emergències és el 112.
ALGUNES OPINIONS PERSONALS:

"Jo crec que un bomber/a ha de ser fort/a, àgil, valent, que aguanti la calor i que sàpiga conduir un camió."

"M'ha agradat la visita a Parc de Bombers perquè he tingut l'oportunitat de pujar al Camió i fer sonar la sirena."

"El més emocionant de la visita per a mi ha estat pujar al camió forestal"

"El més interessant de la visita han estat els consells dels bombers i que ens han explicat que hem de fer quan hi ha un incendi."

"Els bombers i la bombera que ens han atès han estat molt amables amb nosaltres i ens han ensenyat moltes coses."

"Quina sort que no han tingut cap intervenció durant la nostra visita i hem pogut fer la visita complerta."